//
du läser...
Bredband, Ekonomi, Stockholm

Tjänsteexporten/IT drar Sverige

Sveriges ekonomi går bättre än väntat och det beror till stor del på att tjänsteexporten ökade med 6,3 procent andra kvartalet enligt Svenska Dagladet.

En mycket viktig förutsättning för tjänsteföretag och tjänsteexport är att såväl företag som medarbetare har mycket god tillgång till snabbt bredband och IT-tjänster. Därför bra att Stockholm snart (vid årets slut) har byggt den grundläggande IT-infrastrukturen till i princip alla företag och 90 procent av alla hushåll. Det bådar gott för en fortsatt bra utveckling.

Nu kan vi bara hoppas att insatser görs för att fiberutbyggnad även sker i stor skala i resten av Sverige. Här har både regeringen och PTS ett stort ansvar, bland annat genom att ta bort prisregleringen av fiber som motverkar nödvändiga investeringar.

Annonser

Om SvartFiber

Den här sidan handlar om behovet av bredband för tillväxt, innovationer och smarta och gröna lösningar. Men även att bredbandet är framtidssäkert och designat för att möjliggöra konkurrens, mångfald och valfrihet. Och gärna exempel kopplade till Stockholm - en stad på väg mot världsklass.

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följ bloggen - skriv in din e-post-adress

Gör sällskap med 6 andra följare

Twitter

Facebook

Annonser
%d bloggare gillar detta: