//
du läser...
Bredband

Hatt försvårar bredbandsutbyggnaden

Almedalen 2011
Trots att tillträde till mark, och detta på rimliga villkor, är mycket viktigt för att få till bredbandsutbyggnaden, föreslår nu IT-minister Anna-Karin Hatt att det ska bli dyrare för infrastrukturbyggare. Detta försvårar bredbandsutbyggnaden, främst i glesbygd.

I rapporten om hur centern ska skapa hållbar tillväxt i hela landet , skriver Anna-Karin Hatt (som ledde arbetsgruppen) att ”En modell ska utarbetas där markägaren får del av framtida vinster, i samband med att mark tas i anspråk för exempelvis ledningar och master” (punkt 11 sidan 14). ( Pressmeddelandet går att läsa här.)

I den av regeringen tillsatta arbetsgruppen som kartlade hinder för bredbandsutbyggnad konstateras att två av de sju största hindrerna är ”Ogynnsamma villkor för, och rättigheter till, att få bygga fysisk infrastruktur” respektive ”Svagheter i avtalsprocessen avseende marktillträde” (sidorna 14-19).

Det är mycket märkligt att IT-ministern driver förslag som försvårar bredbandsutbyggnaden och motverkar att regeringens bredbandsstrategi uppnås, trots att hon mycket väl vet hur viktigt det är med bredband. Man får hoppas att det är ett olycksfall i arbetet och att Anna-Karin Hatt backar från detta bredbandsfientliga förslag som centern presenterat.

Annonser

Om SvartFiber

Den här sidan handlar om behovet av bredband för tillväxt, innovationer och smarta och gröna lösningar. Men även att bredbandet är framtidssäkert och designat för att möjliggöra konkurrens, mångfald och valfrihet. Och gärna exempel kopplade till Stockholm - en stad på väg mot världsklass.

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följ bloggen - skriv in din e-post-adress

Gör sällskap med 6 andra följare

Twitter

Facebook

Annonser
%d bloggare gillar detta: