//
du läser...
Bredband

Waidelich glömmer bredbandet

Bättre infrastruktur (vägar och järnvägar) ger tillväxt skriver Tommy Waidelich, socialdemokraternas finansministerkandidat, på SvD:s Brännpunkt idag (110704). Men varför glömmer han bort IT-infrastrukturen, bredbandet, som verkligen behöver förbättras och byggas ut?
Har socialdemokraterna missat att det är de kunskapsintensiva branscherna som står för den ökande exporten och i princip alla nya jobb och att alla dessa branscher är helt beroende av IT-lösningar?
Har socialdemokraterna missat att IT ger möjlighet till ett ”grönare leverne”? Bara de svenska kommunerna kan årligen spara 7 miljarder kronor genom att använda så kallad ”Grön IT”, enligt bland annat IBM och TeliaSonera.
Och fördelen med IT-infrastruktur, jämfört med exempelvis vägar, är att man kan se exakt vilka som använder infrastrukturen och därmed låta användarna betala för den. Socialdemokraterna borde lyssna på miljöpartiet som är beredda att sälja tjänstedelen i TeliaSonera förutsatt att infrastrukturen (Skanova) bryts ut och behålls i offentlig ägo.

Annonser

Om SvartFiber

Den här sidan handlar om behovet av bredband för tillväxt, innovationer och smarta och gröna lösningar. Men även att bredbandet är framtidssäkert och designat för att möjliggöra konkurrens, mångfald och valfrihet. Och gärna exempel kopplade till Stockholm - en stad på väg mot världsklass.

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följ bloggen - skriv in din e-post-adress

Gör sällskap med 6 andra följare

Twitter

Facebook

Annonser
%d bloggare gillar detta: