//
du läser...
Bredband

Lokalt kontantkort fixar uppkopplingen

ICF - BBE 2011 i New York
Hur ska man kunna använda alla smarta appar man behöver som besökare i ett annat land utan att bli ruinerad av skyhög telefonräkning? Jo, köp helt enkelt ett kontantkort med surfmöjlighet. T-mobile sålde ett sådant för 63 $ (drygt 400 kr) medan AT&T inte hade sådana produkter. Sedan gäller det förstås att iPhonen är upplåst så att valfri operatör kan användas.

Sedan kan man alltid också nyttja fria surfzoner. Oftast räcker det med att ställa sig utanför exempelvis Starbucks för att få tillgång till nätet. Stort tack till Tomas Bennich, Kista Mobile, som lärde mig detta i Barcelona. Märkligt att denna möjlighet inte marknadsförs bättre till besökare/turister.

Om man vill göra det bekvämt för sig kan man ta med en gammal mobil i vilket man sätter i sitt vanliga sim-kort. Då kan alla ringa till en medan man använder iPhonen (eller annan smartphone) för att nyttja appar och surfa.

Annonser

Om SvartFiber

Den här sidan handlar om behovet av bredband för tillväxt, innovationer och smarta och gröna lösningar. Men även att bredbandet är framtidssäkert och designat för att möjliggöra konkurrens, mångfald och valfrihet. Och gärna exempel kopplade till Stockholm - en stad på väg mot världsklass.

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följ bloggen - skriv in din e-post-adress

Gör sällskap med 6 andra följare

Twitter

Facebook

Annonser
%d bloggare gillar detta: