//
du läser...
Bredband

Skräp-app gör succé

ICF - BBE 2011 i New York

Grafitti, överfulla papperskorgar, hål i gatan och annat ”skräp” är några av de saker människor i Riverside Californien kan rapportera in med tre klick på smartphonen. Förutom nöjdare medborgare har staden effektiviserat hela kedjan från anmält ”fel” till åtgärd. Dessutom har polisen fått tillgång till ett gediget bevismaterial i kampen mot klottrare.

När man ser något man vill rapportera tar man en bild med sin smartphone och väljer vilken typ av företeelse det är. Appen skapar automatiskt ett mejl och lägger in positioneringsuppgifter, eventuellt andra inskrivna uppgifter och den tagna bilden.

Dygnet runt kollar tjänstemän inkomna ärenden och skickar ut dem direkt till de som åtgärdar problemen. Om det exempelvis rör sig om klotter tar saneringspersonen kompletterande bilder som elektroniskt skickas in till stadens databas. Utifrån alla dessa uppgifter sammanställs ett gediget material som polisen sedan kan använda för att både jaga klottrare och få dem fällda. Uppgifterna ger även staden ett bättre underlag om var och när olika företeelser sker vilket underlättar prioriteringen av insatser.

ICF - BBE 2011 i New York

ICF - BBE 2011 i New York

Annonser

Om SvartFiber

Den här sidan handlar om behovet av bredband för tillväxt, innovationer och smarta och gröna lösningar. Men även att bredbandet är framtidssäkert och designat för att möjliggöra konkurrens, mångfald och valfrihet. Och gärna exempel kopplade till Stockholm - en stad på väg mot världsklass.

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följ bloggen - skriv in din e-post-adress

Gör sällskap med 6 andra följare

Twitter

Facebook

Annonser
%d bloggare gillar detta: